Googles glasvezelplan vertraagd

16 december 2010
Googles verkiezing van een Amerikaanse stad die het bedrijf volledig van glasvezelaansluitingen wil voorzien vindt niet meer dit jaar plaats zoals gepland. De vraag is overweldigend, meldt Google.

Googles Fiber Initiative heeft tot doel in een stad in de Verenigde Staten alle huishoudens en bedrijven aan te sluiten op een glasvezel. De 1 Gbps-internettoegang over deze infrastructuur wil het bedrijf op een 'open' manier aan derden ter beschikking stellen.

Volgens de planning zou Google voor het eind van het jaar de winnende gemeente kiezen. Nu blijkt dat de respons op de uitnodiging de verwachting ver overtrof. Ruim 1100 gemeenten reageerden op de uitnodiging. Googles manager van het project, Milo Medin, zegt alles in het werk te stellen de aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen. Mogelijk duurt het echter nog een paar maanden voordat Google de winnaar uit de selectie kan aankondigen.

Gemeente verandert zijn naam in Google
Gemeentebestuurders blijken ook tot het uiterste te gaan om de verkiezing te beïnvloeden. Zo verandert de stad Topeka zijn naam in Google, Kansas. Ook is een gemeenteraadslid van Raleigh in North Carolina bereid zijn ongeboren tweeling de voornamen Sergey en Larry te geven, mits de keuze op deze stad valt.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.