Overslaan en naar de inhoud gaan

'Google werkt aan Slack- en Microsoft Teams-concurrent'

Google zou opnieuw aan een chat-app werken, die functies van verschillende platformen van het bedrijf moet combineren. Het gaat om een 'verenigde communicatie-app voor bedrijven', waarin functies van Gmail, Google Drive en Hangouts gecombineerd worden. Dat zeggen twee mensen die de app al hebben gebruikt en drie ingewijden tegenover The Information.
© Flickr
Flickr

De nieuwe mobiele app moet ervoor zorgen dat Google beter kan concurreren met app-suites als die van Microsoft en Slack. In dergelijke diensten kun je naast chatten ook allerlei productiviteitstools gebruiken, maar zoiets was nog niet beschikbaar in Google's G Suite. Het nieuwe product moet daar verandering in brengen, door diverse diensten die nu aan bedrijven verkocht worden te combineren. Het gaat bijvoorbeeld om de zakelijke variant van Gmail en Google Drive.

Daarnaast moeten de verschillende versies van Hangouts in de app terecht komen, waardoor er ook berichten over en weer kunnen worden verstuurd. Hangouts begon ooit als chat- en bel-app voor consumenten, maar is nu gericht op enterprise-gebruikers. Inmiddels zijn er twee versies van de app: videochat-app Hangouts Meet en Hangouts Chat. Daarnaast bestaat het originele Hangouts ook nog steeds, al wordt deze versie van de chatdienst langzaamaan uitgefaseerd. 

De app zou alleen op mobiele platformen beschikbaar zijn, niet in een browser. De app wordt op dit moment intern getest en werd halverwege januari al besproken met zakelijk partners en verkoopmedewerkers van Google. 

Zoveelste chat-app van Google

Het is niet de eerste keer dat Google zich aan een communicatie-app waagt. Zoals gezegd zijn er inmiddels meerdere versies van Hangouts, maar in 2016 was er ook de chat-app Allo. Allo was gericht op consumenten en moest concurreren met diensten als WhatsApp. 

De nieuwe app die in ontwikkeling zou zijn, onderscheidt zich door zich specifiek op zakelijke gebruikers te richten. Die focus zou bovendien door het gehele G Suite-team gedeeld worden, ook al heeft deze dienst een hoop gratis gebruikers. Volgens The Information werkt het G Suite-team nu "bijna alleen maar aan producten met enterprise-klanten in het achterhoofd". 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in