Overslaan en naar de inhoud gaan

Google waarschuwt security-onderzoekers voor Noord-Koreaanse hackers

Google's Threat Analysis Group heeft plannen aangetroffen van Noord-Koreaanse staatshackers die het hebben voorzien op security-onderzoekers van verschillende bedrijven en overheden. Dat meldt Google dinsdag.
hacker
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De Threat Analysis Group (TAG) schrijft de campagne toe aan een door de overheid gesteunde entiteit in Noord-Korea en waarschuwt de gemeenschap van security-onderzoekers om voorzichtig en waakzaam te blijven in de omgang met personen die ze nog niet eerder hebben gesproken.

Volgens de TAG hebben de hackers om meer geloofwaardigheid op te bouwen onder meer een blog opgezet en Twitter-profielen aangemaakt om zo in contact te komen met potentiële doelwitten. De profielen delen links naar hun blog en retweeten en liken elkaars berichten.

Nep-exploit voor CVE-2021-1647

De doelwitten worden uitgenodigd voor een samenwerking in onderzoek naar kwetsbaarheden. Wie vervolgens een toegestuurd bestand opent dat moet doorgaan voor een broncode, krijgt malware. De hackers melden op hun blog dat ze exploits voor kwetsbaarheden hebben, maar volgens TAG is minimaal één daarvan niet echt. Het gaat in dit geval om CVE-2021-1647, een recent gepatchte kwetsbaarheid.

Naast Twitter zijn er in het verleden ook andere platforms gebruikt om in aanraking te komen met doelwitten, waaronder LinkedIn, Telegram, Discord, Keybase en e-mail. TAG heeft een lijst met accounts gedeeld die betrokken waren bij het ‘lokken’ van doelwitten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in