Beheer

Security
Google

Google voegt VPN-dienst toe aan Google One

VPN-dienst vooralsnog alleen in VS beschikbaar.

© Google
30 oktober 2020

VPN-dienst vooralsnog alleen in VS beschikbaar.

Google voegt zijn nieuwe VPN-dienst VPN by Google One toe aan Google One-abonnementen. De VPN-dienst wordt beschikbaar voor gebruikers van de clouddienst met een abonnement van 2 TB of meer. 

VPN by Google One wordt rechtstreeks in de Google One-app ingebouwd, meldt Google in een blogbericht. Google One is een cloudopslagdienst voor consumenten. Vanuit de app is de dienst met één tik is in te schakelen. Gebruikers hoeven dus geen extra app te downloaden om de VPN in te schakelen.

Google belooft op zijn website dat het grootste nadeel van een VPN-dienst - een tragere internetverbinding - bij deze oplossing niet aan de orde is. Volgens het bedrijf is de VPN ontwikkeld op basis van hun eigen netwerkarchitectuur, waardoor de internetverbinding nog altijd snel moet blijven. Daarnaast zegt het bedrijf dat de VPN-dienst niet gebruikt wordt om de browser-activiteit bij te houden, te registreren of te verkopen. 

Pro Sessions

Naast de VPN-dienst komen er ook Pro Sessions by Google One met VPN-ondersteuning. Daarmee kunnen gebruikers een privésessie met een expert van Google inplannen, om meer te ontdekken over VPN's en hoe ze online veilig kunnen blijven. Zowel de VPN als de Pro Sessions zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een 2 TB-abonnement. Er zijn echter geen extra kosten aan verbonden. 

VPN by Google One is in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Ook is de dienst in de eerste weken alleen op Android te gebruiken. In de komende weken wordt de VPN uitgebreid naar meer platformen en landen. Wanneer de VPN-dienst in Nederland beschikbaar wordt, is nog onbekend. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Wilfred van Dijk 30 oktober 2020 12:39

Vaak gebruik je VPN om anoniem op internet te surfen of om je te wapenen tegen diensten als Google. Nu gaat Google zelf VPN opzetten? Dan ben je zeker anoniem voor de hele wereld behalve voor Google ...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.