Overslaan en naar de inhoud gaan

Google versoepelt strafregime bij uitblijven patch

Google hanteert al langere tijd een termijn van 90 dagen na melding van een softwarelek waarbinnen de producent van software met een aanpassing moet komen. Daarna publiceerde Google de details van het lek.
patch
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Met het Project Zero probeert Google een einde te maken aan de situatie waarin onveilige software soms maandenlang ongepatcht bleef, waarmee het risico op misbruik toenam. Door de producent na 90 dagen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, zette Google flink druk op de ketel.

Eind december ging het een paar keer mis met software van Microsoft, waarbij Google veel computergebruikers in gevaar bracht. Daarop ontstond een protest.

Google geeft nu aan dat wanneer de producent binnen de 90 dagen laat weten dat het uitbrengen van de patch plaatsvindt binnen 14 dagen na het verstrijken van de 90 dagen-deadline, er geen publicatie plaatsvindt. Ook zegt het bedrijf geen onthullingen meer te doen in het weekend of op algemeen erkende feestdagen in de Verenigde Staten.

Microsoft zegt in een verklaring blij te zijn met het versoepelde beleid. Maar tegelijk blijft het bedrijf zich verzetten tegen dit beleid. Vooral de arbitraire periode van 90 dagen kan in de ogen van Microsoft geen genade vinden. Elk probleem is uniek en vergt zijn eigen tijd om op te lossen. Bovendien is het belangrijk patches goed te testen, stelt Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in