Beheer

Cloud
Google Drive

Google stopt met Drive app voor PC en Mac

Vandaag trekt Google formeel de stekker uit de Drive app voor desktops en laptops.

8 september 2017

Vandaag trekt Google formeel de stekker uit de Drive app voor desktops en laptops.

De aankondiging van Google betekent overigens niet dat de Drive app ook niet meer te gebruiken is. Dat moment komt pas op 12 maart volgend jaar.

Vanaf oktober gaan de gebruikers van de app mededelingen zien dat er een einde komt aan het gebruik van de app. Op 11 december stopt Google dan ook met de ondersteuning van de software. Half maart is de app dan ook daadwerkelijk niet meer te gebruiken.

Google wil van de app af omdat deze verouderd is. Ook zijn inmiddels alternatieven voorhanden. Voor de zakelijke gebruiker is er Drive File Streamer. Die verlost de gebruiker van processorintensieve synchronisatieroutines. Alle bestanden in Google Drive worden live gestreamed naar de computer. Google wijst er op dat daardoor ook ruimte vrijkomt op de lokale harde schijf. Bestanden kunnen ook gemarkeerd worden voor offline gebruik. Om offline toegang te krijgen tot alle bestanden raadt Google ook bedrijven aan Backup and Sync te installeren.

Backup and Sync is eigenlijk de op consumenten gerichte app. Die app werkt min of meer hetzelfde als de Drive app, maar vervangt tegelijk ook de Google Photo Uploader zodat beide functies samenkomen in één app.

Google geeft uitleg bij het kiezen tussen Dive File System en Backup en Sync op een support pagina.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.