Beheer

Personal Tech
Google looking glass

'Google stopt augmented reality in camera-app'

© Google
29 maart 2016
Google integreert de techniek van Google Goggles in de app die de smartphonecamera aanstuurt. Daarmee wordt het mogelijk relevante zoekinformatie in het beeld te bekijken.

Het nieuws komt van bronnen die Android Authority sprak. Hoewel Google nog geen bevestiging heeft gegeven van de aanstaande aanpassing van de Camera-app, ligt deze eigenlijk best voor de hand. Google heeft de techniek in huis en paste deze al eerder toe in bijvoorbeeld Google Glass.

De app Google Goggles bestaat ook al langer. Daarmee kan een zoekopdracht worden gegenereerd door ergens een foto van te maken. Volgens Android Authority zou de Camera-app de techniek echter slimmer in kunnen zetten. Waar met Goggles alleen met het hele beeld gezocht kan worden, kan de gebruiker straks in de Camera-app een deel va het beeld markeren waarmee gezocht moet worden.

Goggles is niet een veelgebruikte app nu. De meeste Android-gebruikers zijn zich niet bewust van het bestaan ervan of nemen niet de moeite de app te downloaden. Door de techniek onderdeel te maken van de Camera-app zou Google deze manier van zoeken veel aantrekkelijker maken voor een groot publiek. En voor een bedrijf dat voornamelijk leeft van zoekopdrachten, is het een aantrekkelijke optie er een nieuwe zoekmethode aan toe te kunnen voegen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.