Innovatie & Strategie

Wetenschap

Google steekt geld in lepels

12 september 2014
Google heeft het bedrijfje Lift Labs overgenomen, dat een speciale lepelhouder heeft ontwikkeld voor mensen die lijden aan Parkinson. Google heeft de afgelopen tijd al meer biotech-bedrijven overgenomen.

Lift Labs heeft een lepelhouder gemaakt, die werkt als een stabilisator. Via sensoren wordt de trilling in de hand van de gebruiker opgemeten, waarna een mechanisme zorgt voor een exact tegengestelde trilbeweging. Het resultaat is, dat de lepel vrijwel bewegingsloos wordt, zodat de gebruiker kan eten zonder te knoeien. Bij tests blijkt, dat de lepelhouder in staat is om 70 procent van de ergste trillingen te neutraliseren.

Meer mogelijkheden

De houder, die Liftware heet, kan ook worden gebruikt voor andere zaken die in de hand gehouden worden, zoals een vork of een sleutel. Doordat de trilling wordt opgeheven, kan een Parkinson-patiënt min of meer normaal functioneren. Lift Labs zal worden opgenomen in Google's onderzoeksafdeling Google X.

Bio-activiteiten

Google is druk met technologie die het leven van de mens kan verbeteren. Zo werd in januari van dit jaar de slimme contactlens gepresenteerd, die door middel van een ingebouwde sensor het glucosegehalte kan bepalen. Mensen met diabetes profiteren daarvan. In juli van dit jaar annonceerde Google the Basline Study, een omvangrijk project om ziekten te kunnen koppelen aan bepaalde stukjes DNA. Doel is, om een DNA-recept van een volkomen gezond mens te bepalen.

Hieronder een doorzicht van de lepelhouder die Lift Labs heeft ontwikkeld. De technieken zullen door Google  ook in andere projecten worden toegepast.


Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.