Beheer

Security
Chrome logo

Google patcht tonnen kostende lekken in Chrome en ChromeOS

Google heeft de vorige week ontdekte kwetsbaarheden in de Chromebrowser en in ChromeOS direct gerepareerd.

18 maart 2014

Google heeft de vorige week ontdekte kwetsbaarheden in de Chromebrowser en in ChromeOS direct gerepareerd.

In de hackwedstrijden Pwn2Own en Pwnium tijdens de CanSecWest-conferentie in Vancouver heeft Google in totaal 310.000 dollar uitgekeerd aan de deelnemers die een succesvolle kraak uitvoerden op de browser en het besturingssysteem van het bedrijf.

De beveiligingstechnici lieten geen gras groeien over de prijzige problematiek. Binnen 48 uur na de ontdekking van de kwetsbaarheden had Google reparaties beschikbaar. Google reageerde daarmee het snelste van de bedrijven van wie producten onderuitgeschoffeld werden in de wedstrijd. Het bedrijf geeft overigens aan dat het gaat om tijdelijke maatregelen. Binnenkort verschijnen nieuwe aanpassingen waarmee de beveiliging sterker wordt geregeld.

850.000 dollar uitgekeerd in Pwn2Own

Google en HP's TippingPoint organiseerden samen Pwn2Own, een wedstrijd gericht op lekken in browsers. Het prijzengeld dat is uitgekeerd bedroeg in totaal 850.000 dollar. Dat is twee maal zo veel als in de editie van een jaar geleden. Het Franse team Vupen sleepte het hoogste bedrag daarvan in de wacht, namelijk 400.000 dollar.

De kwetsbaarheden in ChromeOS kwamen aan het licht in Pwnium, een wedstrijd die ook tijdens CanSecWest werd georganiseerd, maar door Google alleen. Bij Pwnium draait het om het besturingssysteem.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.