Google onderwijst werknemers privacyregels

25 oktober 2010
Google stuurt al zijn 23.000 werknemers verplicht op privacytraining. Het bedrijf reageert op beschuldigingen dat het de privacy van zijn klanten niet serieus neemt.

Google stelt ook een directeur privacy aan die gaat toeziet op naleving van de regels binnen het bedrijf.

Onbedoeld gegevens van onbeschermde wifi-netwerken geplukt

Googles meest besproken schending van privacyregels is het verzamelen van privacygevoelige gegevens van onbeschermde wifi-netwerken door de Street View-voertuigen. De software die verantwoordelijk is voor de verzamelwoede werd geschreven door een werknemer van Google als een persoonlijk project. Het programma kwam in de Street View voertuigen zonder dat het management daarvan op de hoogte was.

Google wacht op toestemming autoriteiten om gegevens te wissen

Uit onderzoek door de Canadese overheid blijkt dat de software complete mailarchieven, wachtwoorden en gedragingen op het web heeft opgeslagen. Google wil nu zo snel mogelijk de privacygevoelige gegevens wissen, maar moet eerst toestemming krijgen van de autoriteiten van de landen waarin de gegevens zijn verzameld. Inmiddels zijn de gegevens verzameld in 4 landen gewist. Google heeft de gegevens uit 20 andere landen nog in zijn datacentra.

Plannen om sociaal netwerk á la Facebook te lanceren

Het is Google er alles aan gelegen om zijn reputatie te verbeteren. Het bedrijf wil een sociaal netwerk opzetten en daarmee Facebook naar de kroon steken. Vertrouwen dat de berichten in goede handen zijn, is daarbij essentieel voor potentiële gebruikers.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.