Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Meet gaat waarschuwen voor echo tijdens videobellen

Videobeldienst Google Meet gaat gebruikers waarschuwen als ze een echo veroorzaken. In de videobeldienst verschijnt een notificatie als het vermoeden bestaat dat er een echo is, die leidt naar tips om dit te voorkomen.
Google Meet
© Google
Google

Tijdens het videobellen kan het voorkomen dat de audio van het gesprek teruggestuurd wordt het gesprek in, waardoor er een echo ontstaat. De gesprekspartners horen zichzelf dan. Google benadrukt in een aankondiging dat Meet intelligent met audio omgaat om dit te voorkomen. Maar toch kan het soms voorkomen dat er een echo in het gesprek zit, wat de gebruiker zelf niet altijd door heeft.

Daarom gaat Google Meet waarschuwen voor echo's in het gesprek. Mocht Meet een echo detecteren die anderen mogelijk ook kunnen horen, dan verschijnt er voortaan een rode stip op de menuknop voor meer opties. Daarnaast verschijnt een tekstbericht waarin staat dat er een echo gedetecteerd is. Gebruikers kunnen op de notificatie klikken om naar het Help Center te gaan, waar aanbevolen stappen staan die gebruikers kunnen nemen om een echo te voorkomen. 

De nieuwe waarschuwing wordt in de komende twee weken geleidelijk uitgerold naar alle Google Workspace-, G Suite Basic- en Business-gebruikers. De functie staat na de uitrol automatisch aan. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in