Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Maps meteen het populairst in Apples App Store

In woord was de onvrede veel groter. De Australische politie ontraadde eerder deze week zelfs het gebruik van Apples navigatiesoftware, nadat duidelijk werd dat een gebruiker ervan per abuis de woestijn in gestuurd kon worden - een tocht die je beter niet onvoorbereid kunt ondernemen als je leven je lief is. Daarvoor waren er ook al de nodige hilarische incidenten met Apples navigatiesoftware.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Apples Maps-app nam drie maanden geleden de plaats in van die van Google op de apparaten onder Apples iOS. Apple dacht kennelijk dat het een beter product kon bieden dan Google. Er spelen ongetwijfeld ook commerciële belangen. Locatiegebonden functionaliteit belooft steeds belangrijker te worden, en eigen kaartsoftware maakt het makkelijker om daar een graantje van mee te pikken.

Google Maps komt binnen op 1

Google liet zich door Apples beslissing niet uit het veld slaan, en diende zijn navigatiesoftware in als gratis app voor de App Store. Gisteren volgde de goedkeuring, en vandaag staat die app dus op nummer 1 onder de populaire downloads.

Googles Maps biedt meer functionaliteit dan Apples Maps, onder meer door de beschikbaarheid van verkeersdata en de integratie met StreetView, waardoor de gebruiker zich aan de hand van werkelijke beelden in de omgeving kan oriënteren. Dat maakt Google Maps ook aantrekkelijker voor derden die kaart- of navigatiefunctionaliteit in hun apps willen incorporeren. De daarvoor benodigde software developers kit voor iOS 6 is inmiddels ook beschikbaar.

Het is de vraag of Apple tijd genoeg heeft

Apple van zijn kant doet er alles aan om de fouten uit zijn Maps-app te halen en de functionaliteit ervan uit te breiden. Ongetwijfeld kijkt men nu in de Apple-burelen met argusogen naar de downloadcijfers van Google Maps. De natuurlijke inertie die smartphonegebruikers ervan weerhoudt om meteen een alternatief voor een al op de telefoon beschikbare app te doenloaden, geeft Apple wel even tijd. Maar de snelheid van adoptie van Google Maps bepaalt, of dat ook tijd genoeg is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in