Overslaan en naar de inhoud gaan

Google maakt 'bare metal' beschikbaar in 'Amsterdam'

Google gaat voor het einde van het jaar een bare metal-configuratie aanbieden in de regio 'Amsterdam'. De 'bare metal'-configuratie is bedoeld voor organisaties die speciale workloads willen draaien in de cloud. Met het standaard aanbod van de cloudaanbieders is dat vaak niet mogelijk, zoals het gebruik van een Oracle database in een eigen cloudomgeving, deep performance analysis of legacy-applicaties.
bare metal
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Met een 'bare metal'-configuratie krijgen de afnemers meer controle over de server in het clouddatacenter zoals over processor en opslag. Dat houdt vanzelfsprekend in dat er geen andere klanten gebruik maken van dezelfde server zoals wel het geval bij een virtual machine in het de reguliere Infrastructure-as-a-service-aanbod.

Verschillende cloud-aanbieders hebben zo'n bare-metal-aanbod, maar tot nog toe worden deze alleen vanuit enkele datacentra aangeboden. Door ook regionale datacentra geschikt te maken voor het 'bare metal'-aanbod is het mogelijk de latency (lijnvertraging of reactietijd) aanzienlijk terug te dringen tot wel onder de milliseconde. Dat kan zeker van belang zijn bij systemen die bijvoorbeeld in een productieproces een cruciale rol spelen.

Google kondigde in november vorig jaar zijn Bare Metal Solution aan en zegt deze nu ook vanuit 5 nieuwe locaties beschikbaar is: Frankfurt, Londen, Sydney, Los Angeles en Ashburn in de Amerikaanse staat Virginia. Voor het eind van het jaar komen daar 'Amsterdam', São Paulo, Singapore en Tokio bij. Aangezien Google in Nederland datacentra heeft staan in het Noord-Hollandse Middenmeer en in het Groningse Delfzijl zullen deze locaties wel met 'Amsterdam' worden bedoeld.

AWS is de pionier in het aanbod van bare metal. Vanuit Nederland gezien staat het dichtstbijzijnde datacentrum in de regio Londen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in