Overslaan en naar de inhoud gaan

Google kondigt nieuwe onderwijsfuncties aan voor Meet en Classroom

Google heeft tijdens het wereldwijde evenement The Anywhere School een aantal nieuwe functies aangekondigd rondom Google Meet en Google Classroom. De functies zijn onder meer bedoeld om docenten meer controle te geven over de klas.
googlen op de laptop

In totaal komen er zo’n vijftig nieuwe functies bij voor Google Meet, Classroom, GSuite en andere producten, zo schrijft India Today. Google Classroom krijgt onder meer een to-do-widget. Het wordt voor gebruikers ook mogelijk om aanvullende taalondersteuning te gebruiken. De meeste updates zijn gepland voor september en oktober.

Een ander belangrijk onderdeel zijn uitbreidingen die docenten meer controle geven. Een docent kan straks onder meer het recht krijgen om als eerste aan een vergadering deel te nemen. Docenten krijgen ook interactiegegevens van leerlingen. Ze kunnen bijhouden hoeveel interactie een leerling heeft met Google Classroom, via statistieken over de betrokkenheid.

49 gebruikers op één schermweergave

Google Meet krijgt daarnaast in oktober de optie erbij waarmee gebruikers hun achtergronden kunnen laten vervagen. Ook wordt het dan mogelijk om 49 studenten op één schermweergave te krijgen, hetzelfde aantal als bijvoorbeeld via het rivaliserende Zoom op dit moment al mogelijk is. Daarnaast komt er een mogelijkheid bij om links met ‘join codes’ te delen, zodat gebruikers elkaar kunnen uitnodigen voor contact via externe kanalen zoals e-mail of chatdiensten.

Plagiaat tegengaan

Google gaat ook 'originality reports' aanbieden, waarmee docenten opdrachten kunnen controleren op plagiaat. Voor Enterprise-gebruikers geldt een onbeperkt aantal rapportages, voor andere gebruikers een maximum van vijf.

Jamboard, ook wel het digitale krijtbord van Google, wordt vanaf september geïntegreerd met Meet. Zo kunnen gebruikers handig aantekeningen maken zonder verschillende applicaties te gebruiken, schrijft het Vlaamse Techzine. Ook voor Google Classroom komt er een ‘To-do-widget’ voor leerlingen en een ‘To-review-widget’ voor leerkrachten.

Ook voor beheerders ontstaan nieuwe mogelijkheden. Dankzij Classroom audit logs kunnen zij zien waarom deelnemende leerlingen uit een digitaal klaslokaal verwijderd zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in