Overslaan en naar de inhoud gaan

Google introduceert beheertool AI Platform Prediction

Google heeft een nieuwe managed service in zijn aanbod opgenomen - genaamd AI Platform Prediction - dat het voor ontwikkelaars makkelijker moet maken het gebruik van machinelearning-modellen snel op te schalen. Ook levert Google er statistieken bij over de prestaties en ondersteuning voor de populaire frameworks XGBoost en scikit.
Google datacentrum
© CC BY-SA 4.0 - Creativecommons.org
CC BY-SA 4.0 - Creativecommons.org

AI Platform Predictions is gebaseerd op de Google Kubernetes Engine (GKE). De gebruikte architectuur staat volgens Google garant voor verbeterde betrouwbaarheid en flexibiliteit door de inzet van nieuwe hardware opties zoals Compute Engine machine types en NVIDIA accelerators.

De nieuwe managed service is een uitbreiding op AI Platform dat Google al enkele jaren biedt. Nieuw is onder meer dat Google het makkelijker heeft gemaakt om twee machinelearningmodellen - XGBoost en scikit - bij datascientists populair voor het maken van voorspellingen in productie te nemen. Na het kiezen van de geschikte hardware-opties handelt het platform de complexiteit van het implementeren onder de motorkap af.

Het platform helpt ook bij de keuze van de optimale hardware met statistieken over de prestaties met betrekking tot het gebruik van CPU, GPU RAM en netwerk.

Google belooft verder met AI Platform Predictions modellen te voorzien van meer inzicht door de inzet van verschillende tools, zodat bedrijven beter kunnen begrijpen waar de voorspellingen op zijn gebaseerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in