Development

Artificial Intelligence
Google datacentrum

Google introduceert beheertool AI Platform Prediction

Platform helpt ontwikkelaars machinelearning-modellen te beheren.

Google datacentrum © CC BY-SA 4.0 - Creativecommons.org Da mocavi
28 september 2020

Platform helpt ontwikkelaars machinelearning-modellen te beheren.

Google heeft een nieuwe managed service in zijn aanbod opgenomen - genaamd AI Platform Prediction - dat het voor ontwikkelaars makkelijker moet maken het gebruik van machinelearning-modellen snel op te schalen. Ook levert Google er statistieken bij over de prestaties en ondersteuning voor de populaire frameworks XGBoost en scikit.

AI Platform Predictions is gebaseerd op de Google Kubernetes Engine (GKE). De gebruikte architectuur staat volgens Google garant voor verbeterde betrouwbaarheid en flexibiliteit door de inzet van nieuwe hardware opties zoals Compute Engine machine types en NVIDIA accelerators.

De nieuwe managed service is een uitbreiding op AI Platform dat Google al enkele jaren biedt. Nieuw is onder meer dat Google het makkelijker heeft gemaakt om twee machinelearningmodellen - XGBoost en scikit - bij datascientists populair voor het maken van voorspellingen in productie te nemen. Na het kiezen van de geschikte hardware-opties handelt het platform de complexiteit van het implementeren onder de motorkap af.

Het platform helpt ook bij de keuze van de optimale hardware met statistieken over de prestaties met betrekking tot het gebruik van CPU, GPU RAM en netwerk.

Google belooft verder met AI Platform Predictions modellen te voorzien van meer inzicht door de inzet van verschillende tools, zodat bedrijven beter kunnen begrijpen waar de voorspellingen op zijn gebaseerd.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.