Management

Juridische zaken
President Trump is gewaarschuwd.

Google: Huawei-ban mogelijk gevaarlijk

Techreus waarschuwt regering-Trump over mogelijk gevaar voor nationale veiligheid bij Huawei-ban door gebrek aan updates.

Donald Trump © CC BY 2.0 - Flickr.com Gage Skidmore
7 juni 2019

Techreus waarschuwt regering-Trump over mogelijk gevaar voor nationale veiligheid bij Huawei-ban door gebrek aan updates.

De nationale veiligheid kan in gevaar komen als de Verenigde Staten de ingrijpende uitvoerbeperkingen op het Chinese Huawei doorzetten. Dat zou het Amerikaanse techbedrijf Google aan de regering-Trump hebben laten weten, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.

Door een ban zou Google zijn Android-besturingssysteem niet meer kunnen updaten op smartphones van Huawei. Het zou de Chinezen ook uitnodigen om met een eigen besturingssysteem te komen. Volgens Google zou vergelijkbare Chinese software vatbaarder zijn voor hacks. Huawei zelf heeft al aangegeven "zeer snel" met een eigen besturingssysteem te kunnen komen. Google probeert op zijn beurt zaken te blijven doen met Huawei.

Vrijstelling

De techreus zou er in Washington op aandringen om vrijstelling te krijgen van de Huawei-ban. Deze werd door de VS ingesteld nadat handelsbesprekingen tussen de VS en China waren vastgelopen. Meerdere techbedrijven zeiden eerder al de gevolgen te vrezen van de maatregelen tegen het Chinese technologieconcern.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.