Beheer

Netwerken

Google gooit GMail helemaal open

10 januari 2014
Eigenaren van een GMail-account kunnen voortaan berichten krijgen van wildvreemden. Dit is een gevolg van een nieuwe policy die Google deze week heeft ingevoerd.

Onder het nieuwe regime kunnen gebruikers van het sociale netwerk Google+ berichten sturen ook aan mensen van wie ze het GMail-adres niet kennen. Pas als de geadresseerde een mailtje terugstuurt, wordt zijn of haar e-mailadres bekend bij degene die de eerste mail stuurde.

Integratie van diensten

De nieuwe mailmogelijkheid is een gevolg van de bundeling van Google+ en GMail. Google denkt dat zijn gebruikers daar baat bij kunnen hebben, of die gebruikers er zelf ook blij mee zijn is niet bekend. De gebruikers zullen op hun hoed moeten zijn en goed moeten bedenken wat ze aanmoeten met mails van vreemden.

Weggooien kan ook

De mailmogelijkheid is eenmalig, het is niet mogelijk om iemand bijvoorbeeld 200 mailberichten te sturen. De ontvanger v de mails heeft het heft in handen. Wanneer wordt besloten om de mailende vreemdeling te accepteren is het contact gelegd. Wordt de mail aangemerkt als spam, dan komt er geen contact tot stand.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.