Google

Google gaat weer SEO-misbruik te lijf

© Google
26 april 2012
Google gaat zijn zoekalgoritme weer aanpassen. Het doel is website-exploitanten te dwarsbomen die ongeoorloofde praktijken inzetten om hun positie in de zoekresultatenlijst te verbeteren.

De Seach Engine Optimalisation (SEO)-technieken waar Google een broertje dood aan heeft zijn onder meer het plaatsen van veel keywords op plekken op de website die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. De zoekbot van Google ziet die keywords wel waardoor bij zoekopdrachten naar deze termen de website steeds goed scoort. 

Niet elke taal het zelfde

De aanpassingen aan het zoekalgoritme wijzigt de ranking van zo'n 3 procent van alle websites, schat Google in. Die percentages verschillen overigens per taalgebied. Zo verwacht Google dat 5 procent van de websites in het Pools te maken krijgen met een wijziging in hun rank.

Google heeft een hele lijst van technieken die het bedrijf niet geoorloofd vindt. Daaronder bevindt zich ook het gebruik van ketens van sites die heel veel ongerelateerde links verzamelen en naar elkaar verwijzen om zo de ranking van die betreffende sites te verbeteren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.