Overslaan en naar de inhoud gaan

Google brengt synchronisatie-apps voor Drive weer samen

Google start volgende week met de overgang van de Backup and Sync- en Drive File Stream-apps naar de nieuwe synchronisatiesoftware Drive for desktop. Vanaf 1 oktober is het niet langer mogelijk om in te loggen in Backup and Sync.
Google Drive

Google kondigde in februari al aan dat de huidige synchronisatieoplossingen - Backup and Sync voor consumenten en Drive File Stream voor zakelijke gebruikers - gaan verdwijnen. In plaats daarvan moet een enkele synchronisatieapp komen voor laptops en computers: Drive for desktop. "Hiermee creëren we een krachtige en verenigde sync client met de beste en meest gebruikte functies van zowel Backup and Sync als Drive File Stream", aldus het bedrijf in een aankondiging.

Gebruikers van Backup and Sync moeten echter nog wel overstappen op Drive for desktop. Vanaf 19 juli krijgt de app daar een flow voor die gebruikers helpt om over te stappen. Vanaf 18 juli krijgen gebruikers ook notificaties met het bericht dat ze moeten verhuizen naar Drive for desktop. Per 1 oktober stopt de ondersteuning voor Backup and Sync dan echt: gebruikers kunnen dan niet langer inloggen in de oude app en moeten over naar Drive for desktop.

Van één naar twee en terug

De keuze van Google om naar één Drive-app te gaan, is opvallend. In het verleden was er namelijk ook een enkele Drive-app voor laptops en pc's. Die app was echter flink verouderd en had concurrentie van de nieuwere Drive File Stream- en Backup and Sync-apps. Daarom besloot het bedrijf in 2017 om de oude Drive-app voor laptops en pc's in de prullenbak te gooien. 

Gebruikers werden vanaf oktober 2017 aangemoedigd om over te stappen op de nieuwere alternatieven. Op 11 december 2017 stopte Google met de ondersteuning van de oude Drive-app en op 12 maart 2018 verdween de app in de prullenbak. Nu - ruim drie jaar later - komt er dus toch weer een enkele app voor het synchroniseren van Google Drive. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in