Management

Governance
Huawei P20 Pro

Google beperkt toegang Huawei tot Android

Impact voor gebruikers van Huawei-toestellen moet nog blijken

Huawei P20 Pro © Huawei
20 mei 2019

Impact voor gebruikers van Huawei-toestellen moet nog blijken

Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt Google na berichtgeving van persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf.

Alle zaken die Google met Huawei deed zijn opgeschort, behalve als ze via het open net gaan. Alle overdrachten van hardware en software zijn stopgezet. "Google houdt zich hiermee aan de oproep van de Amerikaanse overheid", zegt een woordvoerder van het technologiebedrijf tegen Reuters. Google heeft ook laten weten dat er voor Huawei-telefoons die al in gebruik zijn, niets veranderd.

Huawei kan hierdoor alleen nog gebruikmaken van de meest eenvoudige versie van Android, het Android Open Source Project (AOSP). Belangrijke Google-apps en updates kunnen daardoor niet meer worden gebruikt door Huawei. Wat de impact hiervan voor mensen met een Huawei-telefoon precies is, moet nog blijken.

In de Verenigde Staten is er angst dat de Chinese overheid de netwerken van Huawei gebruikt om te spioneren. Het bedrijf ontkent dat dit mogelijk is en zegt dat alle apparatuur veilig te gebruiken is.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.