Beheer

Personal Tech

Google begint opnieuw met Glass

8 februari 2015
Google gaat zijn Glass nieuw leven inblazen. Dit keer wordt het hele project van de grond af aan opgebouwd, zo meldt de New York Times. Deze krant sprak met mensen die nauw bij het project betrokken zijn.

In de afgelopen tijd is Google Glass een waar probleemkindje geworden voor de onderneming. Er werd veel te snel de publiciteit gezocht met een gadget dat nog niet geheel was uitgerijpt. Die fout wil Google nu beslist niet meer maken.

Nieuwe leiding

Het Glass-project staat onder leiding van Tony Fadell, die voorheen werkzaam was bij Apple, waar hij ook de gadgets - zoals de iPod - onder zijn hoede had. Fadell is strikt in zijn opvattingen: de Glass gaat in zijn geheel tetrug naar de tekentafel en er wordt pas iets naders over gezegd op het moment dat er een perfect werkend product kan worden getoond.

Opgekocht

Fadell had Apple verlaten om een eigen bedrijfje te beginnen, dat werd Nest, bekend van de gelijknamige slimme thermostaat. Toen Nest door Google werd overgenomen kwam Fadell automatisch in dienst bij de zoekmachinegigant.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.