Innovatie & Strategie

Apps
Google Assistant.

Google Assistant nu ook beschikbaar voor iPhone

Google Assistant is ook verbeterd: gebruikers kunnen vragen intoetsen in plaats van inspreken.

Google Assistant. © Maurizio Pesce/Flickr/Wikimedia Commons Maurizio Pesce
18 mei 2017

Google Assistant is ook verbeterd: gebruikers kunnen vragen intoetsen in plaats van inspreken.

Google Assistant is vanaf nu ook beschikbaar voor iPhone. Dat maakte Google gisteren bekend, schrijft TechCrunch.

Google presenteerde de verbeterde Google Assistant tijdens haar I/O developer conferentie. Google Assistant was aanvankelijk alleen beschikbaar op de Pixel phone maar is vanaf nu ook beschikbaar op 100 miljoen andere Android apparaten, en dus ook op de iPhone. Google Assistant is de opvolger van Google Now.

'Beter dan Siri'

Google Assistant is volgens TechCrunch een betere personal assistant dan Siri van iPhone. Er kunnen ingewikkeldere vragen aan Google Assistant worden gesteld en je kunt er gekoppelde apparaten mee besturen.

Google maakte tijdens de conferentie ook bekend dat ze partnerships gaat sluiten met derde partijen. Door die partnerships kunnen gebruikers bijvoorbeeld financiële transacties uitvoeren met behulp van Google Assistant.

Tenslotte hoeven vragen niet langer uitgesproken te worden – de gebruiker kan ze ook intoetsen.

Engels

De app is nu te downloaden in de app store maar voorlopig alleen beschikbaar in het Engels. Voor zover bekend gaat Google Assistant in elk geval Frans, Duits, Braziliaans en Japans ondersteunen. Daarna volgen Italiaanse, Spaanse en Koreaanse versies. Over een Nederlandse versie is nog niets bekend - er is natuurlijk wel een Nederlandse versie van Siri.

Nog een nadeel in vergelijking met Siri: Google Assistant kan niet simpel opgestart worden door enkel de homebutton in te drukken. De app moet eerst worden geopend – maar TechCrunch schrijft dat Google er ook voor zou kunnen kiezen om Google Assistant in Gboard te integreren. Dat zou de app al aantrekkelijker maken.

1
Reacties
Anoniem 19 mei 2017 10:14

...maar nog niet in Europa!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.