Google advertenties leveren cash op

29 november 2007

Gebruikers van Google AdSense kunnen hun betalingen voortaan in contanten uitgekeerd krijgen. De betaling wordt ingevoerd in negen landen en het geheel wordt uitgevoerd door Western Union. De betalingsvorm wordt gerealiseerd in Argentinië, Chili, China (alleen het vasteland), Colombia, Maleisië, Pakistan, Peru, de Philippijnen en Roemenië.

Google AdSense werkt als volgt: exploitanten van websites zetten een code in hun pagina, die door Google wordt vervangen door advertenties die passen bij de inhoud van de webpagina. Wanneer een bezoeker van de pagina op zo'n advertentie klikt, wordt aan de exploitant een bedragje toegekend.

Vroeger werd het geld periodiek betaald in de vorm van een papieren cheque of een directe overschrijving naar een bankrekening. Nu wordt de betaling geregeld door Western Union. De begunstigde kan zijn geld afhalen bij een kantoor van deze onderneming. Vaak wordt al uitbetaald op dezelfde dag dat de overboeking van het geld heeft plaatsgevonden. Er bestaan plannen om het aantal landen waar deze dienst mogelijk is, begin volgend jaar fors uit te gaan breiden. (Richard Keijzer)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!