Innovatie & Strategie

Security
Harco Enting, Kaspersky Benelux

‘Goede malware bestaat niet’

Kaspersky Lab hamert op eigen securitymissie, en op vertrouwen.

Kaspersky Lab Benelux-directeur Harco Enting © Kaspersky Lab
13 juli 2018

‘Zeg, jij werkt toch voor de FSB [Russische geheime dienst, red]?’, krijgt hij wel eens te horen op verjaardagsfeestjes. “Dan ga ik uitleggen, overtuigen”, zegt Benelux-directeur Harco Enting van Kaspersky Lab. “En een betaald abonnement aanpraten”, voegt hij met een lach toe. Aan overtuigingswerk geen gebrek voor de Russische securityleverancier die meer en meer met uitsluitingen door overheden te maken heeft.

De directeur van de lokale vestiging van Kaspersky Lab is met zijn neus in de boter gevallen wat uitlegwerk betreft. De controverse over de Russische securityleverancier is geleidelijk aan uitgedijd van kritische mediaberichtgeving en wantrouwen in de Verenigde Staten naar een Amerikaanse overheidsverbod. Dit is gevolgd door uitsluitingen elders en door uitfasering bij de overheid in Nederland. Enting is sinds april bedrijfsvoerder bij Kaspersky Lab Nederland.

Nederlandse inventarisatie

Nu, bij de onthulling van een Benelux-bedacht en -opgezet cloudinitiatief, geeft hij AG Connect tekst en uitleg in een uitgebreid interview. Wist hij voor zijn aantreden wel waar hij aan begon? Enting meent van wel. Hij zegt dat hij al weet had van de inventaris die de Nederlandse overheid uitvoerde en waarover zijn voorganger een brief had gestuurd aan het ministerie van Justitie en Veiligheid.

In die brief van eind januari vroeg Kaspersky Lab Benelux om meer informatie over de lopende inventarisatie en bood het bedrijf hulp aan, inclusief informatie zoals klantenbestanden en inzage in broncode. Dat aanbod is tot tweemaal toe afgewezen, weet Enting nu te vertellen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!