Management

Klantinteractie
digitalisering

Goede IT is essentieel voor geslaagde digitalisering

Klant moet volkomen centraal komen te staan bij digitaliserend bedrijf

© Shutterstock
16 februari 2021

Digitalisering; geen bedrijf dat nog lang wil voortbestaan ontkomt eraan. Terwijl bestaande bedrijven op dit vlak links en rechts worden ingehaald door startende techondernemingen, hebben zij toch wel degelijk grote voordelen die hen een voorsprong kunnen geven op die jonge techstarters. Essentieel is dat de klant in deze digitalisering centraal komt te staan. Volgens Wim Kweekel kan dit echter niet zonder een goed functionerende IT.

Digitalisering is niet zozeer een technologypush maar zet juist de klant centraal. Die klanten moet je dus op zijn minst zien te behouden. Vroeger werd gekozen tussen investeren in klanttevredenheid of in het productieproces. Die keus is er niet meer: om de continuïteit van een bedrijf te waarborgen, is het geen of-of meer, maar en-en. Juist door de digitalisering wordt het mogelijk om zowel in te zetten op verdergaande automatisering als op maximale klanttevredenheid. Met als gemeenschappelijk doel het beter, sneller, goedkoper en zelfs duurzamer bedienen van klanten.

Veranderen is uiteraard niet nieuw. Wat nieuw is, is dat juist door de digitalisering allerlei zaken met elkaar verbonden kunnen worden. Grenzen en ketens vallen weg. De daadwerkelijke veranderingen zijn niet specifiek digitaal of technologisch, maar gericht op klanten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!