Global Crossing start datacentrum

31 juli 2009
“We hebben een aantal jaar gebouwd aan een wereldomspannend glasvezelnetwerk met een hoge bandbreedte”, zegt Raymond Vredenburg, directeur productmarketing bij Global Crossing in Naarden, “en toen dat netwerk er eenmaal lag hebben we besloten om er eigen diensten op te gaan verlenen. Bijvoorbeeld een beveiligd communicatienetwerk voor overheden, dat het eerst binnen het kader van het Britse Gemenebest is geëxploiteerd.”

Door de overname van de firma Impsat in 2007 kreeg Global Crossing een aantal datacentrumdiensten onder zijn beheer. “De zakelijke relatie met Impsat dateert al van 2000. Toen hebben zij voor ons een communicatiedienst in Zuid-Amerika mogelijk gemaakt. Met de daar opgedane kennis gaan we nu ook in Europa aan de slag. Vorig jaar werd al een servicecentrum in Londen geopend, deze maand gaat de vestiging in Amsterdam live”, zegt Vredenburg.

Het gaat om zogeheten managed services, gericht op bedrijven die VPN’s afnemen. Voor hen gaat Global Crossing extra diensten aanbieden zoals storage en back-up. Ook managed security zal in de dienstenportefeuille worden opgenomen. De hardware wordt opgesteld in een bestaand rekencentrum, namelijk dat van Global Switch te Amsterdam. Vredenburg: “Een contract daarover hebben we een paar jaar geleden al getekend en daarin is meteen een claim gelegd op de elektrische energie die we nodig zouden hebben. Door die vroegtijdige reservering hebben we nu geen problemen om aan voldoende vermogen te komen.”

Voor iedere afnemer van diensten wordt een zogeheten subsectie van het rekencentrum gereserveerd. Daarvoor is eerst marktonderzoek gedaan, om achter de optimale grootte van zo’n sectie te komen. De uitkomst was een waarde van 500 tot 600 vierkante meter. Vredenburg: “Let wel, het gaat hier om de oppervlakte die door de serverracks in beslag wordt genomen, daaromheen is ook ruimte nodig voor ondersteunende apparatuur. Die ruimte is net zo groot als de genoemde serveroppervlakte.”
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!