Development

Software-ontwikkeling
money

GitLab krijgt injectie van 4 miljoen dollar

© CC BY 2.0 - Flickr.com,  PRO401(K)
17 september 2015
De Utrechtse start-up GitLab heeft 4 miljoen dollar aan kapitaal gekregen van het Amerikaanse Khosla Ventures.

GitLab heeft een platform gebouwd waarmee softwareprogrammeurs samen kunnen werken. In het opensource-programma kunnen meerdere mensen met elkaar code schrijven, controleren en uitrollen. "Onze software test direct de code, je kan altijd terug naar vorige versies en je kunt meteen checken of je al je doelstellingen hebt behaald", aldus oprichter en directeur Sytse Sijbrandij.

Geld gebruiken voor groei

GitLab telt momenteel 28 medewerkers die niet alleen in Nederland aan het werk zijn (in Utrecht en Amsterdam), maar ook in San Francisco, New York, in de Oekraïne, maar ook in Equador. De Utrechtse start-up gaat de kapitaalinjectie van Khosla Ventures gebruiken om wereldwijd sneller te kunnen groeien, de ontwikkeling op te schroeven en meer te investeren in marketing- en verkoopactiviteiten.

100.000 klanten

Volgens GitLab zelf zijn er inmiddels al meer dan 100.000 bedrijven die gebruik maken van het platform dat vier jaar geleden het licht zag. Daaronder bevinden zich bekende namen als IBM, NASA, Expedia, CERN en Alibaba.Op dit moment maken de meeste softwareontwikkelaars nog gebruik van de opensource-versie van GitLab. Door fors te investeren in marketing en verkoop moet ook de betaalde versie populairder worden. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.