Development

Software-ontwikkeling
Roger Dickey

Gigster levert de topteams waar Google van smult

Maar weinig bedrijven hebben toegang tot echt toptalent.

Roger Dickey © Gigster
24 augustus 2016

Met die uitspraak schetst Roger Dickey zijn doel voor Gigster, een platform waar bedrijven topteams samengesteld uit freelance softwarespecialisten kunnen inhuren. Het is niet het doorsnee bemiddelingsplatform of detacheringsbureau. Alleen de crème-de-la-crème mag zich via het platform aanbieden. "Er zijn niet veel excellente engineers in de wereld en Facebook en Google rollen over straat om het toptalent binnen te halen. Maar bedrijven als Mastercard, Square, Airbus en de Wereldbank - allemaal klanten van ons - zijn niet-IT-bedrijven. Ze hebben wellicht engineers in dienst maar kunnen zelden mensen aantrekken die nieuwe technologie zoals kunstmatige intelligentie in hun vingers hebben", zegt Dickey in een interview met Forbes.

Heel snel rijk geworden

Dickey is met 33 jaar zelf ook een wonderboy. Tien jaar geleden ontwikkelde hij het computerspel Mafia Wars in zijn eerste bedrijf. Hij verkocht dit al snel samen met 30 man personeel aan spelproducent Zynga in ruil voor aandelen. Gelijk na de beursgang van Zynga deed hij zijn belang in het spelbedrijf van de hand en kon daarna direct stil gaan leven.

Maar dat deed hij niet. Als business angel investeerde hij in zo'n 70 bedrijven en deed veel ervaring op. En het zelfstandig ondernemen bleef trekken. Hij zag ruimte voor een platform dat niet individuele toptalenten levert maar complete, op een specifiek project toegesneden teams met bijvoorbeeld een paar ontwikkelaars, een of twee ontwerpers en een projectmanager die het hele team aanstuurt. De kosten worden van tevoren vastgelegd en het team is verantwoordelijk voor het budgetbeheer. Loopt het project toch uit, worden de kosten gedeeld.

Google is een bejaardenhuis voor slimme mensen

Het aanbod van teams is het grote verschil met andere freelance developersplatform, claimt Dickey. Waar individuele ontwikkelaars zichzelf zien afgetroefd door mindere talenten die onder de prijs werken, garandeert Gigster de freelancers werk in een topteam. "Elk project heeft een product manager." Bovendien hanteert Gigster een zware selectieprocedure. Slechts 1 procent van de aanmeldingen krijgt een plek op het platform.

Waarom niet betaald krijgen voor spelen met coole nieuwe technologie

Dickey claimt makkelijk de strijd om de beste ontwikkelaars aan te kunnen met bedrijven als Google. "Ze worden ongelofelijk goed betaald bij Google. Maar ik noem Google een bejaardenhuis voor slimme mensen. Heel veel mensen daar werken werken niet erg hard. Het is makkelijk je te verschuilen achter de bureaucratie. Er zijn veel mensen die een Mercedes willen kopen of een nieuw huis. Als je 200.000 dollar verdient, wat denk je dan van 250.000 dollar? Deze mensen doen toch altijd projecten erbij. Ze komen thuis en zitten wat te experimenteren met virtual reality. Waarom dan niet betaald krijgen voor coole nieuwe technologie."

Lees het volledige interview bij Forbes.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!