Getronics-cao weer springlevend

6 februari 2009
De afgelopen weken stemden de leden van FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie over het eindbod en tegelijk over het voortbestaan van de grootste overgebleven bedrijfs-cao in de IT-sector. De ‘ogenschijnlijk zeer positieve’ uitslag – meer dan 90 procent van de Unie-leden en meer dan 80 procent van de FNV’ers stemde voor – is volgens Unie-bestuurder Huug Brinkers vooral te danken aan het goede loonbod in combinatie met de grimmige economische vooruitzichten waar veel IT-professionals zich zorgen over maken. “Het cao-loze jaar 2008 heeft tot veel ongenoegen, maar ook onrust geleid.”

Voor Hans Cornuit, sinds november vorig jaar interim-HR-directeur van Getronics Nederland, is de nieuwe cao van Getronics belangrijk. “Veel van onze mensen voelen zich prettig bij een cao. Het stelt ze gerust dat zaken goed zijn geregeld. Dat was voor ons de drijfveer om de cao in stand te houden. En mensen kijken met plezier naar die 2,6 procent die ze erbij krijgen.” Volgens Cornuit helpt een cao ook bij het aantrekken van goede nieuwe mensen. “We zoeken in 2009 zeker duizend nieuwe medewerkers, starters en meer ervaren professionals.”
Bob Bolte, bestuurder van FNV Bondgenoten, is blij dat de cao van Getronics een vervolg krijgt. Volgens Bolte is het goed dat terwijl andere bedrijven bezig zijn zich ‘stormvast’ te maken, Getronics verder kijkt en het integratieproces met verve oppakt.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!