Beheer

Infrastructuur
Getest: vier slanke laptops

Getest: vier slanke laptops

Miniaturisatie zorgt wel voor een hogere prijs.

Lenovo's Yoga © Lenovo
16 oktober 2020

We testten vier slanke laptops van evenveel fabrikanten. Dankzij krachtige, energiezuinig mobiele chipsets, SSD’s op een insteekkaartje en andere miniatuuronderdelen, slagen fabrikanten erin om hun laptops almaar kleiner en lichter te ontwerpen.

Een laptop die onder de 1,5 kilogram weegt, niet veel groter is dan een A4’tje en niet dikker is dan pakweg 1,4 centimeter, neem je gemakkelijk overal mee. Als je dan nauwelijks moet inleveren inzake prestaties tegenover een grotere en zwaardere laptop, ben je als ‘road warrior’ begrijpelijkerwijze in jouw sas. Helaas heeft miniaturisatie letterlijk een prijs: bij een gelijkwaardig prestatieniveau is een slanke of ultradraagbare laptop (veel) duurder dan een traditionele draagbare computer. Houd er rekening mee dat deze draagbare computers leverbaar zijn met verschillende uitrustingsniveaus waarvan wij er maar één kunnen testen.

Alle geteste laptops presteren voldoende sterk voor normaal computerwerk. Misschien belangrijker is dat de accu’s vlot een volledige werkdag meegaan.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!