Beheer

Infrastructuur
Getest: Vier Chromebooks

Getest: vier Chromebooks

Web, Android en Linux op schoot

© Google
24 december 2020

Een Chromebook is al lang meer dan een snel startende laptop die geschikt is voor Chromeapps. Ook Androidapps en zelfs Linuxprogramma’s draaien er vlot op. Daarmee evolueert de Chromebook tot een volwaardig macOS- en Windowsalternatief, compleet met stevige zakelijke beveiliging. We testten vier Chromebooks.

Vanaf Google Chrome OS 69 draait Linux in een virtuele machine op Chromebooks die voorzien zijn van processoren met virtualisatieondersteuning in hardware. Alle voor dit artikel geteste Chromebooks ondersteunen dit. Chrome OS evolueert zo meer en meer tot een volwaardig alternatief voor macOS en Windows. Naast op het internet gehoste en lokaal draaiende ‘verpakte’ Chromeapps en Linuxprogramma’s ondersteunt een Chromeapparaat ook Androidapps uit de Google Play Store of in de vorm van zelf te installeren APK’s. Zelfs al zijn die ontworpen voor een klein smartphonescherm, nemen ze op Chrome OS meestal het volledige scherm in beslag.

Ook voor wat hun vorm betreft lijken Chromebooks op ‘normale’ laptops. In deze test komen de drie populaire notebookvormen voor, namelijk de gewone laptop, de 2-in-1 laptop met kantelbaar scherm en de convertibele laptop met afneembaar scherm. Chrome OS heeft trouwens al een tijdje een speciale tabletmodus. Die wordt automatisch geactiveerd wanneer u bij een daarvoor geschikte Chromebook het scherm loskoppelt of helemaal naar achter kantelt.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!