Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard Vroomen ingenieur van het jaar 2009

Vroomen is (mede)eigenaar en oprichter van Cervélo, een wereldwijd opererende producent van high end racefietsen en triatlon fietsen. Vroomen studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven en sloot zijn studie af met een scriptie over het ontwerp van een aerodynamische tijdritfiets.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De jury, bestaande uit voorzitter Jan Dekker (president KIVI NIRIA), Henk Kool (wethouder Den Haag), Joop Sistermans (voorzitter Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid), Arthur van der Poel (voorzitter Van der Poel Sharity Fund) en Saskia Rijtema (Ingenieur van het Jaar 2008) was onder de indruk van de prestaties van Vroomen. Technisch vernuft weet hij te combineren met een goed zakelijk instinct en een bovengemiddelde dosis doorzettingsvermogen en lef. Het Van der Poel Sharity Fund stelt Vroomen een prijs van 20.000 euro ter beschikking voor een project naar keuze dat laat zien hoe techniek kan bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast heeft Vroomen een kunstwerk van Annemarie Petri ontvangen.

Met deze verkiezing wil KIVI NIRIA zichtbaar maken welke meerwaarde ingenieurs hebben voor de maatschappij. Daarnaast wil KIVI NIRIA jongeren laten zien dat een ingenieursstudie een zeer gevarieerd en aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. De ingenieur die deze meerwaarde het beste laat zien, wordt met de titel Ingenieur van het Jaar in het zonnetje gezet. De Ingenieur van het Jaar zal een jaar lang optreden als ambassadeur van de techniek voor KIVI NIRIA.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA benoemt sinds 1993 jaarlijks de Ingenieur van het Jaar. De prijs werd dit jaar in samenwerking met Ebbinge & Company, Technisch Weekblad, de Gemeente Den Haag, Aramco Overseas Company, Van der Poel Sharity Fund, USG Innotiv, Tebodin en Van Oord uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Museon in Den Haag.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in