Management

Governance

Gemeenten in geweer tegen sterke prijsverhoging software

29 december 2014
Gemeenten zien zich geconfronteerd met prijsverhogingen tot wel 50 procent voor de systemen waarmee burgers online reisdocumenten en rijbewijzen kunnen aanvragen.

Zeker 50 gemeenten komen in verzet tegen PinkRoccade die de prijsverhoging oplegt voor de geleverde software, meldt De Volkskrant. Voor sommige gemeenten betekent de prijsverhoging een ton extra aan licentiekosten per jaar. PinkRoccade leverde de software aan 200 voornamelijk wat kleinere gemeenten.

Een groep gemeenten heeft samen een advocaat in de arm genomen bij het verzet tegen de prijsverhoging die een woordvoerder van de gemeente Gorinchem 'buitenproportioneel' noemt. De groep weigert meer te betalen dan het tarief van vorig jaar vermeerderd met de prijsindexatie. Dat kan tot gevolg hebben dat PinkRoccade de dienstverlening onklaar maakt en burgers hun gemeente niet meer digitaal kunnen benaderen voor de diensten waar zij aan gewend zijn.

PinkRoccade biedt 'gratis' innovatie

PinkRoccade snapt de plotselinge commotie niet. De gemeenten zijn in de zomer al geïnformeerd over de tariefsaanpassing. Het bedrijf wil met de extra inkomsten de innovatie een impuls geven waar de gemeenten 'kosteloos' van profiteren, zegt algemeen directeur Han Knooren van PinkRoccade in De Volkskrant.

De gemeenten zijn boos omdat zij geen mogelijkheid hebben voor een goedkopere optie te kiezen, en moeten betalen voor waar zij niet om hebben gevraagd. Volgens de advocaat van de gemeenten zitten zij volledig in de tang. "Een bedrijf kan niet zo met zijn klanten omgaan."
Knooren beroept zich op een overeenkomst die met de Vereniging van Gebruikers van Diensten van PinkRoccade is gesloten. Volgens de protesterende gemeenten had deze vereniging de overeenkomst nooit mogen tekenen zonder ruggespraak met de leden.Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.