Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenten hard op zoek naar dataspecialisten

Uit een analyse van de Nederlandse vacaturemarkt voor data-specialisten door Joblift, een metazoekmachine met meer dan een miljoen banen, blijkt dat gemeenten en het Rijk de afgelopen drie jaar gezamenlijk 178 vacatures hebben uitgeschreven.

Het aantal vacatures voor data-specialisten groeit volgens Joblift 3,5 keer zo hard als het geheel van de overige ICT-vacatures. De website noemt het aantal overheidsvacatures voor databanen ‘opvallend hoog’. ‘Gemeentes en de Rijksoverheid schreven samen een totaal van 178 vacatures uit’, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het grootste gedeelte van de vacatures is voor een werkplek in de Randstad: meer dan driekwart werd in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht geschreven.

Snelle groei 

Joblift zag tussen januari 2014 en december 2016 5468 vacatures worden uitgeschreven voor ‘big data-specialisten’. Dat is ongeveer 0,9 procent van het totaal aantal ICT-vacatures. De groei van het aantal data-vacatures gaat echter wel veel sneller dan andere ICT-vacatures. Hier moet volgens Joblift bij aangetekend worden dat de groei de afgelopen drie jaar sterk fluctueerde. 'Was deze in 2014 nog slechts 1,7 procent, daar explodeerde de groei het jaar daarop meteen gemiddelde van 10,2 procent per maand. Afgelopen jaar liep de groei terug naar gemiddeld 5,8 procent.'

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

Bron: Binnenlands Bestuur /

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in