Loopbaan

Carriere
Utrecht

Gemeente Utrecht start community om tekort aan ICT'ers te verkleinen

Utrecht Tech Community hoopt instroom in ICT te vergroten.

Utrecht © CC0: Pixabay.com,  08085edwin
1 juli 2021

Utrecht Tech Community hoopt instroom in ICT te vergroten.

De gemeente Utrecht is de Utrecht Tech Community gestart, waarmee de instroom in ICT vergroot moet worden. Binnen de nieuwe community werkt de gemeente samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarbij worden diverse initiatieven rondom ICT ondersteund.

De regio Utrecht heeft net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel, zo schrijft de gemeente op zijn website. De Utrecht Tech Community (UTC) hoopt dat probleem in ieder geval deels op te lossen, door samenwerkingen tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid te stimuleren om voldoende gekwalificeerd ICT-talent op te leiden.

UTC stimuleert daarvoor een betere aansluiting tussen ICT-onderwijs en de arbeidsmarkt. Ook gaat UTC mensen uit krimpberoepen ondersteunen bij een transitie naar een baan in de ICT-sector. Verder worden werklozen gestimuleerd om aan de slag te gaan in een ICT-gerelateerde baan, en wordt het mkb (midden- en kleinbedrijf) ondersteund en begeleid bij het beantwoorden van hun vraagstukken over digitalisering. Daartoe ondersteunt de nieuwe community een aantal bestaande initiatieven, waaronder de Digitale werkplaats MKB, het IT-Career Center Utrecht en Techgrounds. 

1,8 miljoen euro subsidie

De nieuwe community wordt geleid door directeur Marjolijn Zwetsloot en bijgestaan door een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit directievoorzitter Rients Schuddebeurs van de Rabobank Utrecht, directeur Arjan van den Born van de Regionale Ontwikkelmaatschappij Utrecht Region, en voorzitter Ron de Mos van CA-ICT.

Ook krijgt UTC een bijdrage van ruim 1,8 miljoen euro uit het subsidieprogramma Kansen voor West, wat onderdeel is van REACT-EU. REACT-EU is een subsidieprogramma waarmee Europa investeert in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. 

3
Reacties
Jantje 02 juli 2021 19:33

Helemaal eens met Erwin1, werkgevers willen uitsluitend 'TopTalent' in huis halen. Maar de werkgevers vergeten dat dit TopTalent ook een Top-salaris vraagt en geen zgn. 'markt-comform' salaris.
En vervolgens zijn het dezelfde werkgevers die vervolgens roepen; dat ze geen IT personeel kunnen vinden.
Ra, Ra, hoe kan dat ?

e.meijer 02 juli 2021 12:16

@Erwin: ze proberen het tekort in de gehele regio te verkleinen, niet alleen bij de gemeente zelf.

Erwin1 02 juli 2021 12:08

Pas de salarisschalen maar aan, dan komt het personeel vanzelf wel. Overigens staan er momenteel slechts 2 vacatures open, dus om nou moord en brand te schreeuwen dat je geen IT personeel kan krijgen lijkt een beetje overdreven

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.