Loopbaan

Carriere
beste werkgever Effectory

Geen IT-bedrijven in ranglijst Beste Werkgevers

Dit jaar ontbreekt opmerkelijk genoeg de categorie ICT in de ranglijst van Effectory van Beste Werkgevers wegens gebrek aan animo.

5 oktober 2016

“Het klopt dat IT-organisaties doorgaans voorop lopen in hun HR-beleid en goed scoren op het gebied van goed werkgeverschap en medewerkerstevredenheid. Dit jaar waren er echter te weinig deelnemende IT-bedrijven om er een aparte categorie voor in het leven te roepen”, zegt Lysan Pot, marketing manager van Effectory. Werkgevers met minder dan 1000 medewerkers moeten overigens betalen om deel te nemen aan het onderzoek, de grote namen worden automatisch meegenomen.

Pot durft niet te zeggen of werkgevers in de ICT-sector niet hebben deelgenomen vanwege de hoogte van het bedrag dat moest worden neergeteld. “Maar dat lijkt me niet, want dit was eerder ook geen probleem. Bovendien is de vraag naar IT-personeel ongekend groot en is het belang om je te onderscheiden als goede werkgever alleen maar aan het toenemen. Maar het zou kunnen dat bedrijven ervoor kiezen om niet meer ieder jaar, maar om het jaar deel te nemen. Als dat zo is, hebben we wellicht volgend jaar weer een categorie ICT.” Een andere verklaring zou kunnen zijn dat er te veel van zulk soort wedstrijden en onderscheidingen zijn en dat IT-bedrijven massaal kiezen voor een andere uitverkiezing.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!