Loopbaan

Carriere
Solliciteren

Geen cyberexperts te vinden? Kies voor een generalist

Ervaren IT-generalist, ondersteund met tooling komt al heel ver met security

1 september 2020

Er is vrijwel geen beroepsgroep waar het tekort zo groot is als bij cyberspecialisten. Niet alleen is de vraag naar cyberspecialisten door de toename van cyberaanvallen sterk gegroeid, ook heeft het beroep een slecht imago omdat specialisten veelvuldig kampen met een hoge werkdruk en stress. In de huidige ‘war for talent’ doen organisaties er daarom goed aan hun functie-eisen voor (cyber)specialisten eens grondig te herzien, vindt Filip Verloy. Een generalist, ondersteund met de juiste tools, kan het verschil maken.

Tot op heden was het devies dat specialisatie de sleutel is naar succes op zakelijk gebied. De vraag is echter in hoeverre dit geldt op het gebied van cyberveiligheid. Door juist op zoek te gaan naar IT’ers met een brede kennis, goede vaardigheden en een flinke dosis motivatie vergroot je de kansen op een geschikte kandidaat.

De eeuwige zoektocht naar de perfecte cyberspecialist

Daarin zou weleens het antwoord kunnen liggen om de druk op de IT-arbeidsmarkt te verlagen. Hoewel specialisten enorm goed zijn in het reproduceren van hun werk en alles weten van hun vakgebied, vinden ze het vaak lastig om zich buiten hun rol op onbekend terrein te begeven. Een generalist daarentegen slaat makkelijker de brug tussen de bedrijfsdoelstellingen en de wereld van IT. Is er bijvoorbeeld vraag naar specifieke data? Dan weet de generalist in welke systemen hij die kan vinden en kan hij ze eenvoudig vertalen naar een begrijpelijk verhaal.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!