Beheer

Privacy
banned

Gebruikte jij verdachte Facebook-apps?

Facebook heeft een online-tool dat inzicht geeft in het gebruik van verdachte apps

© CC0 - pixabay TheDigitalArtist
16 mei 2018

Facebook heeft een online-tool dat inzicht geeft in het gebruik van verdachte apps

Facebook meldde begin deze week tweehonderd apps voorlopig te hebben geblokkeerd op verdenking van misbruik van gegevens uit accounts. Nu is er ook een mogelijkheid om na te gaan welke apps in het verdachtenbankje zitten.

Facebook geeft geen complete lijst van verdachte apps. Maar met de pagina 'Your info' geeft het sociale netwerk nu wel inzicht of de individuele gebruiker de apps heeft ingezet en of daarmee de kans bestaat dat persoonlijke gegevens onterecht zijn gedeeld. Voor het gebruik van de pagina moet je vanzelfsprekend wel zijn ingelogd bij Facebook. Bekijk de pagina regelmatig voor het geval het Facebook-onderzoek nieuwe verdachte apps aanwijst.

Onderzoek is in volle gang

De pagina is een van de maatregelen die Facebook neemt om meer openheid te geven in het misbruik van data. De maatregelen vloeien voort uit het schandaal rond het datamisbruik door Cambridge Analytica. In maart kondigde Facebook aan alle apps onder de loep te nemen die toegang hadden tot grote hoeveelheden gebruikersdata voor 2014. Facebook beperkte in 2014 die ongebreidelde toegang.

Nu de apps in quarantaine zitten, gaat Facebook in een tweede fase van het onderzoek vragen stellen aan de bedrijven achter deze apps aan de hand van gedetailleerde vragenlijsten en mogelijk ook on-site bezoek.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Peter 16 mei 2018 12:16

Hahaha,....the joke of the century, Facebook zelf is de gevaarlijkste app die er is.
Gewoon een ordinair spionage netwerk en schijt aan iedere privacywet die er bestaat, de "pixel" als beste voorbeeld mensen volgen en data verzamelen OOK als men geen facebook heeft.
Gewetensvraag voor de Amerikanen (niet dat ze dat hebben) als Facebook een bedrijf van een Rus was geweest was dan de stekker er al niet lang geleden uitgetrokken???

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.