Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikersinterface apps struikelblok voor IT-afdeling

Software ontwerpen voor mobiele apparaten vraagt een andere aanpak dan wat IT-afdelingen gewend zijn, constateert Kony op basis van een onderzoek. IT-afdelingen zijn er meestal niet aan gewend om te werken vanuit het ontwerp van de interactie met de gebruiker, en dat leidt tot problemen.
apps
© Samsung
Samsung

Uit het onderzoek onder 340 'wereldwijd bekende merken' kwam naar voren, dat de gebruikersinterface van de opgeleverde mobiele apps een belangrijke bron van frustratie is. De ondervraagden constateren dat de eisen aan de interfaces van de mobiele apps die ze ontwikkelen vooraf niet afgerond worden, na oplevering tot klachten leiden en bovendien vaak één of meer functionele eisen niet blijken te adresseren.

Verlies van tijd en geld

Dat resulteert in enorm veel tijdverlies bij de realisatie. Ruim de helft van de ontwikkelaars meldt bijvoorbeeld dat wijzigingen tijdens het ontwikkelproject in 25 tot 75 procent procent van de gevallen betrekking hebben op de interface. Die wijzigingen aanbrengen verlengt de ontwikkeltijd met 25 tot 50 procent, zegt 40 procent van de ondervraagden. Volgens een derde gaat het om een verlenging met 50 tot 100 procent, en 5 procent meldt zelfs een verdubbeling van de ontwikkelinspanningen dankzij interfaceproblemen.

Interface moet vertrekpunt zijn

De problemen zijn volgens Kony op te lossen met een 'holistische' aanpak waarbij het ontwerp van de gebruikersinterface en de ervaring die die oproept het vertrekpunt zijn. IT-afdelingen hebben daar nog wel een weg te gaan: Ondervraagde ontwerpers merken namelijk op dat communiceren met de softwareontwikkelaars over deze aspecten 'het meest uitdagende' onderdeel van hun werk is.

Het onderzoek is in te zien op de website van Kony.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in