Management

Personal Tech
Gestresste man

Gebruik muis toont hoe gestrest iemand is

Hoe meer stress hoe sneller de muisbewegingen.

Gestresste man © Shutterstock ESB Professional
12 april 2023

Hoe meer stress hoe sneller de muisbewegingen.

Hoe mensen tijdens hun werk het toetsenbord en de muis gebruiken, kan goed aangeven of ze last hebben van stress. Volgens onderzoekers van de Zwitserse universiteit ETH Zürich is het zelfs een betere aanwijzing voor hoge werkdruk dan de hartslag.

De onderzoekers lieten in een laboratorium negentig mensen kantoorwerk doen. De ene helft kon ongestoord en geconcentreerd werken. De andere helft werd tijdens het werk bestookt met chats, telefoontjes, verzoeken, mails en afspraken.

Sneller over het scherm

De hartslag van de beide groepen was vrijwel gelijk. Maar de mensen in de gestreste groep bewogen hun muis veel sneller over het scherm. Dat deden ze daardoor wel minder precies, en daardoor moesten ze een grotere afstand op het scherm afleggen om de muis op de juiste plek te krijgen. En als ze iets schreven, maakten ze veel meer typfoutjes. Bovendien namen ze tijdens het schrijven veel korte pauzes, waarschijnlijk om hun gedachten te ordenen. De ontspannen mensen bewogen hun muis langzamer over het scherm, waardoor ze in een rechte lijn naar de juiste plek konden gaan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.