Development

Apps
app-wereld

Gebruik mobiele apps in Europa aan het plafond

Trend die in de VS al is ingezet, lijkt nu ook Europa te bereiken.

© CC BY 2.0,  Blake Patterson
3 maart 2017

Trend die in de VS al is ingezet, lijkt nu ook Europa te bereiken.

Het plafond lijkt bereikt voor het gebruik van mobiele apps in Europa. Dat concludeert Adobe uit zijn recente Digital Insights-onderzoek op basis van de trend in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Adobe ziet in de Europese cijfers een herhaling van ontwikkelingen die zich in de Verenigde Staten al hebben voorgedaan. Sinds 2014 is daar het aantal mobiele apps dat geïnstalleerd wordt, afgenomen met 38 procent. Het gebruik van apps is gedaald met 28 procent.

In Europa is nog geen sprake van een vergelijkbare daling. Maar de groei van het aantal installaties van apps neemt al wel duidelijk af, met een daling van 5 procent in dezelfde periode. Het aantal malen dat apps geopend worden stijgt nog wel licht, met 4 procent. 

Dat betekent niet dat de app al afgeschreven kan worden, stelt John Watton, Marketing Director bij Adobe voor Europa, Midden-Oosten en Afrika: “Zo’n 50 procent van de apps wordt nog altijd meer dan tien keer gebruikt na download. Dit toont aan dat merken gebruik kunnen maken van de kansen die er zijn, omdat er nog steeds een grote, geïnteresseerde groep mobiele gebruikers bestaat. Als marketeers mobiele apps op de juiste manier inzetten, kan dit leiden tot meer herhaalbezoeken en loyalere klanten. Vanuit dit perspectief is het cruciaal dat merken op zoek gaan naar manieren om de app- en browse-ervaring aantrekkelijker en relevanter te maken voor de consument. Of het nu gaat om meer gepersonaliseerde ervaringen of integratie van nieuwe technologieën zoals de mobile wallet of beacons op locatie.” 

De Digital Insights van Adobe zijn gebaseerd op analyse van meer dan 1,7 biljoen websitebezoeken aan meer dan 16.000 websites en meer dan 130 miljard bezoeken aan meer dan 1000 apps van januari 2014 tot december 2016. De volgende Europese landen zijn meegenomen in de analyse: Finland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn ook de Verenigde Staten en enkele landen uit de Asia Pacific regio meegenomen.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.