Gates weer 's werelds rijkste

12 maart 2009
Bill Gates is weer de rijkste mens ter wereld. De Microsoft-oprichter staat opnieuw op nummer 1 van de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes, die donderdag is gepubliceerd.

Gates is volgens Forbes goed voor een vermogen van 40 miljard dollar (ruim 31 miljard euro). Vorig jaar had Gates de toppositie moeten afstaan aan Warren Buffet. Die Amerikaanse investeerder staat dit jaar op nummer 2, met 'maar' 37 miljard dollar.

Het aantal miljardairs is in een jaar tijd met een derde gedaald tot 793. De overgebleven superrijken moeten volgens de schattingen van Forbes gemiddeld een kwart van hun vermogen missen.

De hoogst genoteerde Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. Zij staat met een vermogen van 4,6 miljard dollar op de 108e plaats. Andere Nederlanders op de lijst zijn John de Mol en Frits Goldschmeding. De Mol staat op plaats 334 met een geschat vermogen van 2 miljard dollar. Goldschmeding komt met een vermogen van 1,8 miljard dollar op stek 397.

Verder valt op dat New York de stad is met de meeste miljardairs, 55. Vorig jaar was die eer aan Moskou voorbehouden. De Russische hoofdstad moet het nu doen met 27 miljardairs, een minder dan Londen.

Het aantal Russische miljardairs is fors afgenomen. Vorig jaar waren het er 87, op de nieuwe lijst staan nog maar 32 Russen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.