Loopbaan

Carriere
Ronald Prins voor de klas

Gastles hacken om jongeren te enthousiasmeren voor IT

Gastles Ronald Prins van Fox IT over cybercriminaliteit shockeert en motiveert leerlingen.

© Geef IT door
16 december 2016

Vorige week stond Ronald Prins van Fox IT voor de klas om leerlingen van het Newman College in Breda een gastles te geven over zijn vakgebied. De leerlingen waren zowel verbaasd als enthousiast over cybersecurity en het ‘gemak’ van hacken. 

Het was de eerste gastles op het gebied van cybersecurity van Geef IT Door – een landelijke campagne om het tekort aan gekwalificeerde IT-professionals op te vullen. Ook aandacht voor Big Data is een speerpunt in de campagne.

De bedoeling van de campagne is dat IT-professionals met hun eigen vakkennis scholieren enthousiasmeren voor een carrière in de ICT. Prins roept zijn vakgenoten op in zijn voetsporen te treden en zelf ook voor de klas te gaan staan. Door het inzetten van ICT-professionals in het voortgezet onderwijs moet de instroom van studenten bij vervolgopleidingen gestimuleerd worden.

Begrijpen hoe het werkt

“Onze maatschappij wordt steeds afhankelijker van digitale systemen. Het internet is al lang niet meer enkel een middel om te mailen en de bankzaken te verzorgen. Er zijn legio aan geavanceerde technieken, van zelfrijdende auto’s tot sluizen, die gekoppeld zijn aan het internet. Dat brengt veel voordelen met zich mee, maar ook nieuwe risico’s. Om met die nieuwe technologie verantwoord om te gaan, is het belangrijk dat we ook echt goed begrijpen hoe de technologie precies werkt. Alleen dan kunnen we deze geavanceerde systemen echt veilig maken”, vertelt Prins.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!