Loopbaan

Carriere
Jordy Kool

‘Gas terugnemen gaat met vallen en opstaan’

De carrière van ... Jordy Kool

© De Beeldredaktie, Arno Massee
29 juni 2018

Jordy Kool, vertrekkend CEO van Infotheek, kampte al langere tijd met gezondheidsklachten. Toen hij in oktober 2016 de diagnose Crohn en kort erop ook reuma kreeg, besloot hij in oktober 2017 zijn functie neer te leggen. Niet meteen, want er moest eerst een opvolger worden gezocht. En dat duurde langer dan gedacht, zodat hij zijn vertrekdatum moest uitstellen van 1 april naar 1 juli 2018.

Wel schroefde de oud-marinier zijn enorm hoge werktempo alvast wat terug, nadat hij zijn besluit had aangekondigd. Zo werkt hij vaker thuis, en neemt hij wat vaker vrij. “Ik had nog nooit langer dan tien dagen vrij genomen en dan werkte ik vaak half door. Nu laat ik dingen soms wat meer op zijn beloop. Voor mijn gevoel loop ik nu af en toe te lanterfanten, terwijl ik nog steeds meer dan een normale werkweek maak.” Hij kijkt uit naar de tijd dat hij de boel kan overdragen aan zijn opvolger; het inwerkprogramma ligt al een tijdje klaar.

Het is de tweede keer dat zijn lichaam hem een signaal geeft dat hij iets anders moet gaan doen. Althans, zo ziet hij het. “Noem het zweverig, maar ik denk dat mijn lichaam een boodschap afgeeft.” De eerste keer was toen hij nog marinier was en hij tot twee keer toe zijn enkelbanden scheurde, waarna hij zijn militaire carrière opgaf. En nu denkt hij dat door zijn chronische ziektes zijn CEO-rol niet past bij de situatie waarin hij nu zit. “Ik loop nooit weg voor mijn verantwoordelijkheid, maar om verdere gezondheidsklachten te voorkomen, is het verstandig om verder te gaan in een andere rol.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!