Management

Branche
dollars

Gartner: IT-budget stijgt naar 3,7 biljoen dollar

Gartner verwacht een stijging van het IT-budget wereldwijd van 4,5 procent.

© CC BY 2.0 - Flickr.com,  PRO401(K)
16 januari 2018

Gartner verwacht een stijging van het IT-budget wereldwijd van 4,5 procent.

In 2018 groeien de uitgaven aan IT met 4,5 procent naar een totaal van 3,86 biljoen dollar. De belangrijkste drijfveren van de groei van het IT-budget zijn digitale transformatie, blockchain, IoT, machine learning en kunstmatige intelligentie.

Het afgelopen jaar kenmerkte zich door veel onzekerheid over de beschikbare IT-budgetten onder meer vanwege de mogelijke gevolgen van de Brexit.

Veel bedrijven stelden investeringen uit en doen dat wellicht ook in 2018 nog. Nu de economie wereldwijd aantrekt, wordt echter toch het achterstallig onderhoud aangepakt. Ook signaleert Gartner bij bedrijven dat zij gaan anticiperen op nieuwe groei. Vooral de investeringen in nieuwe technologieën zoals blockchain, IoT en kunstmatige intelligentie groeien het snelst.

Klik op afbeelding voor een grotere versie

Het grootste deel van de budgetten gaat op aan Communication Services, namelijk 1,43 biljoen dollar, gevolgd door IT Services met 985 miljard dollar.

Aan apparatuur wordt in 2018 met een totaal van 704 miljard dollar 5,6 procent meer uitgegeven dan in 2017. Uitgaven aan mobiele apparatuur en pc's blijven gelijk aan het niveau van 2017. De introductie van de iPhone 8 en iPhone X hadden weinig effect in 2017 maar volgens Gartner stijgen de uitgaven aan iOS-apparatuur in 2018 met 9,1 procent.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.