Overslaan en naar de inhoud gaan

Gartner: IT-budget stijgt naar 3,7 biljoen dollar

In 2018 groeien de uitgaven aan IT met 4,5 procent naar een totaal van 3,86 biljoen dollar. De belangrijkste drijfveren van de groei van het IT-budget zijn digitale transformatie, blockchain, IoT, machine learning en kunstmatige intelligentie.
dollars
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Het afgelopen jaar kenmerkte zich door veel onzekerheid over de beschikbare IT-budgetten onder meer vanwege de mogelijke gevolgen van de Brexit.

Veel bedrijven stelden investeringen uit en doen dat wellicht ook in 2018 nog. Nu de economie wereldwijd aantrekt, wordt echter toch het achterstallig onderhoud aangepakt. Ook signaleert Gartner bij bedrijven dat zij gaan anticiperen op nieuwe groei. Vooral de investeringen in nieuwe technologieën zoals blockchain, IoT en kunstmatige intelligentie groeien het snelst.

Gartner Global IT spending 2018
Gartner Global IT spending 2018

Het grootste deel van de budgetten gaat op aan Communication Services, namelijk 1,43 biljoen dollar, gevolgd door IT Services met 985 miljard dollar.

Aan apparatuur wordt in 2018 met een totaal van 704 miljard dollar 5,6 procent meer uitgegeven dan in 2017. Uitgaven aan mobiele apparatuur en pc's blijven gelijk aan het niveau van 2017. De introductie van de iPhone 8 en iPhone X hadden weinig effect in 2017 maar volgens Gartner stijgen de uitgaven aan iOS-apparatuur in 2018 met 9,1 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in