Innovatie & Strategie

Juridische zaken
Libra

Frankrijk: de Libra is niet welkom op Europees grondgebied

Italië, Frankrijk en Duitsland willen Libra niet in Europa.

© Libra.org
18 oktober 2019

Italië, Frankrijk en Duitsland willen Libra niet in Europa.

Duitsland, Frankrijk en Italië werken aan maatregelen om de komst van de libra, de virtuele munt van Facebook, naar Europa te verbieden. "De libra is niet welkom op Europees grondgebied. Wij nemen maatregelen met de Italianen en de Duitsers omdat onze soevereiniteit op het spel staat."

Dat zei de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, vrijdag rond de jaarlijkse vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington. Le Maire zei niet welke maatregelen de drie landen precies willen nemen.

Libra-partners zijn vertrokken

De plannen van Facebook met libra staan al langer onder druk. Regeringen zijn bang dat de virtuele munt hun monetaire beleid ondermijnt. Ook vrezen ze dat er te weinig toezicht is, wat aantrekkelijk zou zijn voor criminelen. Partners als Visa, Mastercard, PayPal en eBay hebben zich teruggetrokken. Ook het moederbedrijf van Booking.com stapte uit het verband.

Uitstel is aannemelijk

Facebook wilde de munt volgend jaar daadwerkelijk invoeren. Inmiddels heeft de raad van bestuur, die net geïnstalleerd is, al aangegeven dat een libra-lancering waarschijnlijk pas in 2021 gat gebeuren. Gebruikers zouden met de libra aankopen moeten kunnen doen in Messenger en WhatsApp.

Lees meer over
3
Reacties
Bop 25 oktober 2019 19:11

Kan iemand mij uitleggen waarom ik ooit die zou flauwekul zou HOEVEN gebruiken, terwijl er betrouwbare systemen bestaan?
Bovendien ga ik mijn financiële transakties niet in handen leggen van (indirekt) de Amerikaanse overheid.

Doei-doei.

Fred Jansen 21 oktober 2019 19:00

Kan iemand uitleggen waarom Frankrijk voor Europa spreekt? Stelde NL's eigen minister van financien ook geen onderzoek in naar de libra, waarvan we de uitkomst nog niet kennen?

Kitty 21 oktober 2019 12:11

Kan iemand mij uitleggen waarom het monopoly-geld als de Bitcoin geaccepteerd wordt en de Libra niet? De genoemde argumenten zijn ook geldig voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.