Overslaan en naar de inhoud gaan

Frankrijk: de Libra is niet welkom op Europees grondgebied

Duitsland, Frankrijk en Italië werken aan maatregelen om de komst van de libra, de virtuele munt van Facebook, naar Europa te verbieden. "De libra is niet welkom op Europees grondgebied. Wij nemen maatregelen met de Italianen en de Duitsers omdat onze soevereiniteit op het spel staat."
Facebook cryptomunt
© Libra.org
Libra.org

Dat zei de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, vrijdag rond de jaarlijkse vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington. Le Maire zei niet welke maatregelen de drie landen precies willen nemen.

Libra-partners zijn vertrokken

De plannen van Facebook met libra staan al langer onder druk. Regeringen zijn bang dat de virtuele munt hun monetaire beleid ondermijnt. Ook vrezen ze dat er te weinig toezicht is, wat aantrekkelijk zou zijn voor criminelen. Partners als Visa, Mastercard, PayPal en eBay hebben zich teruggetrokken. Ook het moederbedrijf van Booking.com stapte uit het verband.

Uitstel is aannemelijk

Facebook wilde de munt volgend jaar daadwerkelijk invoeren. Inmiddels heeft de raad van bestuur, die net geïnstalleerd is, al aangegeven dat een libra-lancering waarschijnlijk pas in 2021 gat gebeuren. Gebruikers zouden met de libra aankopen moeten kunnen doen in Messenger en WhatsApp.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in