Beheer

Androids

Fragmentatie in Android-land neemt fors toe

Het is tegelijk de kracht van het platform en een hoofdpijndossier voor de app-ontwikkelaars: de enorme proliferatie van Android-apparaten.

© Google
22 augustus 2014

Het is tegelijk de kracht van het platform en een hoofdpijndossier voor de app-ontwikkelaars: de enorme proliferatie van Android-apparaten.

Dat schrijft OpenSignal in zijn analyse van de fragmentatie in Android-land in 2014. OpenSignal herhaalde een onderzoek uit 2013, waarbij het gegevens verzamelde van mobiele apparaten die zijn app downloadden voor het meten en doorgeven van de signaalsterkte van mobiele telecomproviders. Het resultaat is verbijsterend. Het afgelopen jaar zag OpenSignal 18.796 verschillende Android-apparaten; in 2013 waren dat er nog 11.868. Die gegevens zijn gebaseerd op 682.000 apparaten die de OpenSignal-app downloadden. Dat bestand is niet representatief voor alle Android-toestellen, maar veelzeggend zijn de getallen wel.

Voor de ontwikkelaars van Androids-apps is relevanter, dat ze met een groot aantal verschillende schermafmetingen rekening moeten houden. Daar komt bij dat er ook nog eens 6 verschillende hoofdvarianten van Android in omloop zijn, als we de 2.2 versie met zijn aandeel van 0,7 procent negeren.

De interface bij zo'n versie wordt bovendien vaak nog door de leverancier van het toestel naar eigen smaak aangepast, wat voor verdere complicaties zorgt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.