foxconn

'Foxconn aast op geheugenchipdivisie Toshiba'

Taiwanezen overklassen concurrenten met extreem hoog bod

10 april 2017

Taiwanezen overklassen concurrenten met extreem hoog bod

Het Taiwanese Foxconn Technology is naar verluidt bereid 3 biljoen yen (ruim 25 miljard euro) neer te tellen voor de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse technologieconcern Toshiba. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Daarmee lijkt Foxconn andere geïnteresseerden voor het Toshiba-onderdeel de loef af te steken. Het Taiwanese elektronicabedrijf Hon Hai Precision, dat eerder al een bod uitbracht, legde volgens mediaberichten nog ruim 2 biljoen yen op tafel. Ook het Amerikaanse Broadcom en het Zuid-Koreaanse SK Hynix zouden zich voor zo'n bedrag in de biedingsstrijd hebben gemengd.

 

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het bedrijf is een belangrijke toeleverancier van Apple, waarvoor het onder meer de iPhone produceert. Vorig jaar gingen de Taiwanezen al op een vergelijkbare manier te werk bij de inlijving van hun Japanse branchegenoot Sharp. Foxconn overklaste destijds andere bieders, waaronder een door de Japanse overheid gesteund innovatiefonds, door met een veel hoger bod te komen dan de rest.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.