Innovatie & Strategie

Branche
manager

Fox-IT na couppoging nu onder Brits bewind

Britse directeur aangesteld na uitkoopvoorstel met ‘medeplichtig’ Nederlands management.

9 juni 2020

De berichten over een Nederlandse couppoging bij Fox-IT zijn nu bevestigd door dat securitybedrijf. Drie topmanagers zijn hierbij betrokken en moeten het veld ruimen. De Britse eigenaar NCC Group, die Fox-IT in 2015 heeft overgenomen, stelt een Brits directielid aan als waarnemend directeur. Voor de twee andere vertrekkende directeuren wordt een interim-opvolger aangesteld en het takenpakket verdeeld.

Fox-IT heeft in een korte mededeling bevestigd dat er sprake is geweest van een couppoging. Drie topmanagers hebben geprobeerd het Nederlandse bedrijf weer los te krijgen van de Britse moedermaatschappij, waarvoor een externe investeerder is benaderd. Hiermee is een verkoopvoorstel gedaan aan het bestuur van NCC, wat dat echter heeft afgewezen.

‘Potentieel belangenconflict’

Vervolgens zijn drie van de in totaal vijf directieleden van Fox-IT geschorst, wat het Financieele Dagblad vorige maand wist te onthullen. Het gaat om algemeen directeur Erik Ploegmakers, COO Jeremy Butcher, en directeur Jurgen Delfos van de aparte cryptografiedivisie. Hun schorsing is nu omgezet in een vertrek, zo laat Fox-IT weten.

“Vanwege het potentiële belangenconflict dat door dit voorstel wordt veroorzaakt, zijn de betrokken partijen overeengekomen om uit elkaar te gaan”, aldus de korte verklaring die het beveiligingsbedrijf in Delft heeft uitgestuurd. Daarin is de mislukte couppoging bevestigd en wordt de nieuwe invulling van het bedrijfsmanagement uiteengezet.

Britse bestuurder

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!