Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotosites bang voor rechtszaak Kodak

Shutterfly bestrijdt de claims van Kodak en heeft inmiddels een tegenzaak aangespannen. Het vonnis kan ook voor andere fotosites zoals Picasa en Flickr ernstige gevolgen hebben, meldt de BBC op zijn website.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Mocht Kodak de zaak winnen, dan is het denkbaar dat ook andere sites waar foto's worden opgeslagen een proces aan de broek krijgen. De BBC citeert Deborah Bould, specialiste op het gebied van intellectueel eigendom bij advocatenkantoor Pinsent Masons. "Kodak heeft een aantal patenten die zeer breed zijn geformuleerd. Het geeft ze een basis om ook andere partijen aan te pakken voor schending van patentrechten", aldus Bould.

We zien elkaar in de rechtszaal
Volgens Kodak heeft het bedrijf ongeveer 400 patenten die te maken hebben met fotografie in al zijn gradaties. "Wij zien die patenten als belangrijke bedrijfsmiddelen en iedereen die denkt er een slaatje uit te kunnen slaan, zullen we tegenkomen in de rechtszaal", aldus een verklaring van Kodak.

Volgens juridische experts is een dreiging van Kodak voor de meeste kleine ondernemingen al genoeg om een licentie te nemen op de patenten in kwestie. In het geval van Picasa (met Google achter zich) en Flickr (gesteund door Yahoo!) is dat allerminst zeker. Dat zijn grote bedrijven die als het moet, een vette kas kunnen aanspreken om een juridische strijd aan te gaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in